El candidat de Catalunya en Comú-Podem (CatECP), Xavier Domènech, va dir ahir en un míting a Mataró que «votar Miquel Iceta és votar Inés Arrimadas».

En una Aliança de Mataró plena de seguidors, Domènech va afirmar que la prova d'aquesta assimilació va tenir lloc ahir en una rotllana al Congrés, quan Albert Rivera (Cs) va dir a Pedro Sánchez (PSOE): «Em deus una investidura». Sánchez, va comentar Domènech, no va dir que no a Rivera, el que «demostra claríssimament que aquest PSOE que, quan va poder decidir, va optar per Cs i no per nosaltres i que té la possibilitat de fer fora el PP amb una moció de censura i no ho fa, aquest PSOE ha decidit que votar Iceta és votar Arrimadas».

El candidat dels comuns va recordar que recentment va advertir al número 1 de la llista del PSC, Miquel Iceta, que acabaria en una «habitació del pànic», on es quedaria sol amb Xavier García Albiol (PP) i Arrimadas i de la qual no podrà sortir. «Curiosament, Albiol ahir explicava que 'ens tancarem en una habitació els tres, agafarem la clau i la llençarem per la finestra', i jo li dic que l'única clau d'aquestes eleccions és la de Catalunya en Comú-Podem, que és l'única garantia de la construcció d'un govern de canvi, que no es produirà ni en habitacions del pànic ni en rotllanes del Congrés», va dir. Per a Domènech, la solució no és tornar al bipartidisme, sinó «construir consensos per transformar les realitats» i va dir que després dels «fulls de ruta» sobiranistes «no hi ha res».

El número 1 de la llista de Catalunya En Comú-Podem va llançar crítiques tant a ERC com al PSC, «partits que es diuen d'esquerres», per tenir en les seves llistes «els hereus d'un partit històric que s'havia dit que havia desaparegut, Unió Democràtica, però que segueix vigent».