08 de desembre de 2017
08.12.2017
40 Años
40 Años

El 59% dels bascos vol un referèndum però el 76% el considera poc probable

El 73% dels bascos opina que l'executiu de Rajoy ha actuat malament davant la situació catalana

11.12.2017 | 23:32
El lehendakari, Iñigo Urkullu

El 59% dels bascos és partidari que es convoqui un referèndum sobre el marc de relació entre Euskadi i Espanya, tot i que el 76% considera poc o gens probable que en els propers anys es produeixi un acord entre els governs central i basc per a això. Aquestes percepcions es recullen en el Sociòmetre Basc corresponent al mes de desembre elaborat pel Servei de Prospecció Sociològica de la Presidència basca amb entrevistes realitzades els últims dies d'octubre, en el qual es reserva un apartat especial per a la ciència i la tecnologia i es pregunta també per Catalunya.

En aquest sentit, el 73% dels bascos opina que el Govern central ha actuat molt malament o bastant malament davant la crisi catalana, opinió que també té el 61% dels ciutadans sobre la posició que ha adoptat la Generalitat. Aquesta crisi provoca de manera preferent sentiments d'incertesa, seguits d'altres com l'avorriment, l'interès i la por. En els últims llocs se situen les sensacions d'il·lusió i d'indiferència. Quant a l'autogovern basc, el 59% és partidari que es convoqui una consulta o referèndum; el 28% aposta per això només si hi ha acord amb el Govern espanyol; i el 31%, en tots els casos. El 24% no ho desitja.

No obstant això, el 76% veu poc o gens probable que en els propers anys hi hagi un acord entre els governs central i basc per poder realitzar-lo.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18