La Comissió Europea (CE) va anunciar ahir que portarà l'Estat espanyol davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) i demanarà que aquest li imposi dues multes per un total de 185.892 euros al dia per no haver introduït en la seva legislació estatal la normativa europea sobre contractes i concessions públiques.

L'Executiu comunitari va indicar en un comunicat que demana per a l'Estat espanyol una multa de 61.964 euros i una altra de 123.928 «per cada dia que transcorri entre la data de la sentència i la data en què aquestes directives hagin estat aprovades en la seva totalitat i estan plenament vigents en el dret nacional».

La Comissió Europea (CE) demana dues sancions ja que l'Estat espanyol no ha introduït plenament ni la directiva relativa a l'adjudicació de contractes de concessió, ni la que regula la contractació pública en els sectors de l'aigua, energia, transports i serveis postals. Les dues directives formen part d'un paquet aprovat l'any 2014 i haurien d'haver estat traslladades com a màxim el 18 d'abril del 2016.