L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va dir ahir, en el tancament de la manifestació independentista a Brussel·les, que «Catalunya és la millor cara d'Europa».

Puigdemont es va dirigir també al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, per preguntar-li si havia vist mai enlloc del món una manifestació com la d'ahir a Brussel·les per donar suport a criminals. «Potser perquè no som criminals sinó que som demòcrates», va exclamar el també candidat de Junts per Catalunya. Puigdemont va criticar l'actitud de l'Europa oficial i la va acusar «d'animar» el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, en la seva «repressió». Davant d'aquesta situació, va posar en valor que els catalans en lloc d'allu-nyar-se d'Europa s'hi hagin acostat per manifestar-se davant les institucions europees.

Puigdemont va reclamar una Europa que escolti els seus ciutadans i no només els seus estats. «Una Europa que no tingui por de dir a un dels seus membres que no respecta els drets bàsics. Això que estem dient avui i que direm el dia 21. Així no», va defensar el candidat de Junts per Catalunya aixecant el crit «així no» per part dels manifestants. L'expresident va afegir que s'ha de construir una Europa amb «més democràcia, més respecte per les minories i menys interessos de grups i sectors econòmics lligats a interessos de governants que no es caracteritzen per la seva honestedat».

«Quan els presidents de l'ANC i Òmnium són tancats a la presó, quan el govern legítim és empresonat i exiliat i l'Europa oficial es dedica a animar Rajoy en la seva repressió és quan passen coses tan meravelloses com les d'avui. En lloc d'allunyar-nos d'Europa ens hi acostem i fem sentir la nostra veu», va reivindicar per després afegir que aquest 7 de desembre s'ha escrit «una pàgina preciosa i maquíssima» de la història d'Europa i s'ha ensenyat la «millor cara d'Europa».

Puigdemont va voler adreçar un missatge en francès a Juncker i als «amics de Rajoy» per preguntar-los si havien vist mai enlloc del món una manifestació com la d'ahir a Brussel·les per donar suport a criminals. I va instar el president de la CE a preguntar al president del Govern espanyol per què es qualifica de criminals els catalans que es manifesten.