Uns dos-cents integrants de «Músics a Brussel·les» van ser els encarregats d'interpretar quatre peces en la part final de la manifestació a Brussel·les. Entre aquests, la sallentina Marisa Badia, professora de flauta a Berga, que ahir, després de la interpretació, explicava que «tocar L'estaca de Lluís Llach i veure com tothom que és al teu davant es posa a cantar-la, és molt emocionant». L'estaca va ser un dels moments, però els dits notaven també com tremolava la flauta en la interpretació d' Els Segadors, o quan els polítics exiliats parlaven amb la veu tremolosa per l'emoció del moment.

Marisa Badia va explicar que havien de ser més músics de la Catalunya Central a l'escenari, però alguns no van poder arribar-hi a causa de la gran quantitat de gent que va participar en la mobilització a Bèlgica.

Badia, que es va desplaçar a la capital belga amb la família i en furgoneta, explicava ahir com l'havia sorprès «el metro ple de catalans, el desbordament que produïa la massa catalana des de primera hora, i haver traslladat l'ambient de civisme i tranquil·litat de les manifestacions de la Diada però ampliat durant tot el dia i arreu d'una ciutat que hem ocupat».

Per a aquesta professora de flauta travessera també va ser emotiu el moment en què es va llegir una carta d'Oriol Junqueras, que encara està empresonat.