La candidata de Ciutadans (Cs) a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, va afirmar ahir que el vot a la seva formació representa el «canvi de veritat», perquè «el que volen Podem i Miquel Iceta -candidat del PSC-» és reeditar un tripartit amb ERC i els independentistes, «allargar el procés».

Arrimadas va protagonitzar un míting a la Seu Vella de Lleida al costat del candidat de Ciutadans en aquesta circumscripció, Jorge Soler, davant unes quatre-centes persones, i al final de l'acte un espontani va cridar «llibertat presos polítics».

Durant la seva intervenció en el míting, la candidata a les eleccions del 21 de desembre va considerar que Catalunya necessita un «canvi de veritat», que posi fi al procés independentista i obri una «nova etapa de convivència i d'oportunitats econòmiques». Inés Arrimadas va advertir que hi ha partits com els independentistes que volen «allargar el procés per vies directes», mentre que d'altres també volen prolongar-lo per «vies indirectes», com aquelles formacions que «volen fer un tripartit amb ERC».

«Un canvi de veritat no és reeditar un tripartit com volen els senyors de Podem i Iceta. Tampoc ho és allargar el procés perquè els mateixos faran el mateix. Res d'això és un canvi. L'únic canvi de veritat és el vot a Ciutadans, perquè vol posar fi al procés i obrir una nova etapa. Això sí que és un canvi de veritat», va argumentar la candidata en el míting de Lleida, província on Ciutadans aspira a aconseguir el seu tercer diputat.

Dos «fitxatges» mediàtics

El premi Nobel de literatura Mario Vargas Llosa donarà el seu suport a la formació de Ciutadans a les eleccions a Catalunya del 21 de desembre, i participarà cinc dies abans, el dissabte dia 16, en un acte de campanya a Barcelona, segons van informar ahir a Efe fonts del partit.

L'escriptor Vargas Llosa serà el convidat al costat de l'exprimer ministre socialista de França Manuel Valls, d'ascendència catalana, a l'acte electoral que estarà encapçalat pel president de Ciutadans, Albert Rivera, i la candidata a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas.