L'exdiputada de la CUP Mireia Vehí va retreure al cap de llista de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, que digui que aplicarà polítiques transformadores des d'una Generalitat autonòmica: «No faci trampes, sense sobirania no hi ha transformació».

«Que no enganyi la gent. Si no hi ha sobirania, no hi ha capacitat per fer polítiques transformadores», va remarcar l'exdiputada, que no repeteix a les llistes de la formació anticapitalista, d'acord amb els estatuts interns de la CUP.

Ho va dir en un acte conjunt amb ERC i SOM Alternativa, en el marc de la Fira de la Puríssima de Sant Boi de Llobregat. Vehí va reclamar als comuns que «baixin a l'arena política» i es posin a treballar per un «procés constituent sobirà i popular» que permeti construir un nou país amb més justícia social.

Va repassar algunes de les lleis socials que el Constitucional ha suspès en l'última legislatura, com la de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, i la norma que gravava determinats béns de luxe, entre d'altres.