Els satèl·lits de la missió Sentinel-2 de l'Agència Europea de l'Espai (ESA) han captat «la devastació» provocada per l'onada d'incendis que castiga el sud de Califòrnia (Estats Units), on almenys 200.000 persones han estat evacuades dels seus domicilis.

En un comunicat, l'ESA mostra una imatge captada el dia 5 del desembre passat que recull «les flames i el fum» que devasten el nord-oest de Los Angeles, al sud de Califòrnia.

«La imatge capta el calibre de la devastació produïda per aquesta última onada d'incendis forestals, que són de tal grandària que se'ls ha donat noms», va assenyalar l'agència.

El pitjor d'ells, conegut com Thomas Fire, engoleix la ciutat d'Ojai i la zona nord de Ventura, va indicar l'ESA, que va constatar altres grans focs anomenats Rye Fire, a prop de Santa Clarita, i Creek Fire, a prop de Sylmar.

A la zona del nord-oest de Los Angeles, s'ha unit des de dijous al nord del comtat de San Diego, on un incendi ha consumit més de 1.000 hectàrees i ha enderrocat almenys 20 estructures i va deixar dos ferits.

El governador de Califòrnia, Jerry Brown, ja va declarar l'estat d'emergència en diversos comtats afectats pels focs.