Protecció Civil de la Generalitat ha activat l´alerta del Pla Especial d´Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT i ha emès una Prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per fort onatge d´acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya SMC i per les afectacions que se'n poden derivar.

La borrasca 'Ana' arribarà a Catalunya amb menys virulència que a la costa cantàbrica però sí que deixarà ratxes de vent de més de 90 km/h arreu del territori i onades de 2,5 metres al litoral. Paral·lelament, aquesta 'ciclogènesi explosiva' pot acumular més de 100 litres en 24 hores en punts de l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha activat el pla Ventcat davant la previsió de fortes ventades a partir del migdia d'aquest diumenge a la meitat nord del país, especialment a la Catalunya Central i a les cotes més altes del Pirineu. A partir de la propera matinada i durant tot el dilluns, el temporal de vent es reforçarà i s'estendrà a les comarques del litoral. La DGPC també ha posat en prealerta el pla Procicat per onades de 2,5 metres, principalment a la costa central, i recomana evitar apropar-se a espigons i passeigs marítims.

Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments tant de matinada com de primera hora del matí demà per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals a la xarxa viària i ferroviària. També cal extremar la precaució en les activitats a l´aire lliure tant a l´entorn natural com a les zones urbanes properes a arbrat com ara parcs i jardins, per la possibilitat de caiguda de branques i arbres. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent.