Els comuns van fixar la mirada ahir cap als votants tradicionalment fidels al socialisme. En un acte polític a Terrassa, el seu cap de files a les eleccions del 21-D, Xavier Domènech, va assenyalar els republicans per a possibles pactes postelectorals: «Sembla que ERC mai no es vol fer gran, mai no vol deixar d'estar subordinada a la dreta catalana», va assegurar.

Per això els va preguntar, també a la resta de les forces independentistes, quina és la seva proposta per a després de les eleccions del 21-D. «Es va acabar el full de ruta, i després només vam veure un cap de setmana on no hi va haver res, i després, el desastre de l'autogovern intervingut pel PP. Què proposeu? [...] I sobretot, quan proposeu, digueu la veritat d'una vegada, no seguiu mentint el país», va etzibar el cap de files dels comuns.

Domènech va aplaudir qui va ser alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, que va renunciar a l'alcaldia i va estripar el carnet del PSC per discrepàncies en clau nacional amb Miquel Iceta. Domènech no va demanar directament el vot per als socialistes decebuts. Sí que ho va fer, però, la número 4 a la llista i exdiputada de CSQP, Marta Ribas.

Per la seva part, el secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, va interpel·lar els votants del PSC, Ciutadans i el PP perquè en el moment de votar «no oblidin que Aznar va recomanar el vot per a aquestes formacions».