El primer ministre iraquià, Haider al-Abadi, va anunciar ahir que l'Exèrcit de l'Iraq dóna per finalitzada la guerra contra Estat Islàmic que ha dessagnat el país durant tres anys i mig. L'exèrcit iraquià s'ha fet amb el control dels últims reductes que el grup terrorista mantenia al país.

«Les forces iraquianes han alliberat tot el territori iraquià dels terroristes i controla totes les fronteres i els seus passos. Els últims terroristes a l'Iraq han estat eliminats avui», va assegurar el ministeri de Defensa en un comunicat.

La coalició internacional contra EI, encapçalada pels Estats Units, va felicitar en un comunicat «el poble de l'Iraq per la seva victòria contra Daesh», i va remarcar que continuaran donant-li suport «mentre estableixen les condicions per a un futur segur i pròsper».

Encara que el juliol passat amb l'alliberament total de Mossul, la principal ciutat que van ocupar els gihadistes, es va donar per der-rotat Estat Islàmic, la lluita ha continuat fins a l'anunci d'ahir. En aquesta última operació de les forces iraquianes s'ha recuperat el control de 183 quilòmetres de frontera. Aquests tres anys i mig de conflicte han deixat sis milions de desplaçats, tres milions i mig dels quals van buscar refugi en campaments. Encara queden 3,2 milions de desplaçats interns.