Aquest diumenge al migdia s'han descarregat desenes de tanques metàl·liques a les portes del Museu de Lleida a requeriment dels Mossos d'Esquadra, que també han deixat una parella d'agents de forma permanent davant de l'equipament. Fonts de la policia catalana han afirmat que han de vetllar per garantir la seguretat davant l'imminent operatiu de trasllat de les obres de Sixena que el jutge d'Osca ha ordenat que es faci aquest dilluns. Cal recordar que a través de les xarxes socials s'ha estès una convocatòria anònima amb el suport de la CUP i els Comitès de Defensa de la República que convida a trobar-se a les 7:30 del matí davant del Museu per "fer un cafè", una mobilització que pot reunir desenes de persones per mostrar el seu rebuig a l'entrega de les peces que fa dècades que són a la capital del Segrià. En tot cas, la providència que dijous va emetre el jutge autoritza la Guàrdia Civil a recollir els béns a partir d'aquesta pròxima mitjanit fins i tot fent ús de la força i ningú sap del cert en quin moment es presentarà la comitiva de la policia judicial amb els tècnics d'Aragó. Des del Museu, però, recorden que el pla de treball presentat pel mateix executiu aragonès preveu que l'operatiu comenci a les vuit del matí.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, s'ha desplaçat aquest migdia fins a les portes del Museu de Lleida, on ha explicat que les tanques les han sol·licitat els Mossos d'Esquadra a l'empresa que subministra aquests elements per actes públics a la ciutat per una qüestió de "precaució policial", tot i que ell encara confia que algun dels recursos presentats prosperi i que s'aturi el trasllat. "Per part de l'ajuntament no s'ha donat cap ordre de situar tanques ni la Guàrdia Urbana està en cap dispositiu especial per una possible entrada al Museu", ha assegurat.

El paer en cap també ha dit que si finalment l'operatiu es porta a terme "l'únic que espero és que no hi hagi cap tipus d'incident".