El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, va afirmar ahir que s'ha negat l'adquisició de més munició als Mossos d'Esquadra per culpa d'un «expedient incomplet» que no té res a veure amb el xoc institucional viscut a Catalu-nya entre el Govern central i la Generalitat.

Zoido va voler tallar de soca-rel qualsevol polèmica després que el diari El Mundo encapçalés la seva portada amb la notícia que «Interior impedeix a les empreses vendre munició als Mossos». «Ara com ara els Mossos tenen la munició necessària», va afirmar el ministre de l'Interior en declaracions als periodistes en la presentació de la campanya Comerç Segur a Jerez de la Frontera (Cadis). «L'expedient administratiu està pendent d'alguns tràmits i s'han demanat més aclariments tècnics», va precisar Zoido. «Un cop l'expedient estigui complet i justificat, es faran les autoritzacions oportunes en la quantia que els tècnics diguin», va concloure el ministre de l'Interior.

Els Mossos són l'únic cos policial de l'Estat que no ha pogut adquirir la munició que necessita.

Mossos sense munició

El conseller d'Interior destituït, Joaquim Forn, ja va denunciar el dia 14 de setembre el bloqueig d'armes i munició per als Mossos d'Esquadra per part de la Guàrdia Civil des de fa prop d'un any. Es tractaria de diversos carregaments d'armes llargues i de fins a cinc milions de cartutxos que estarien pendents del vistiplau de la Intervenció Central d'Armes i Explosius de la Guàrdia Civil per poder entrar a Catalunya.

Forn va assegurar que fins ara «mai» no havien tingut cap problema en l'adquisició de material i que es podria arribar a la situació de tenir «Mossos al carrer sense munició».