El president cessat de la Generalitat Carles Puigdemont considera que "l'Estat espanyol ha hagut de retirar l'euroordre" perquè "tenia por" que Bèlgica no l'executés perquè és "un nyap". Així ho ha explicat en una compareixença feta des de Brussel·les, hores abans de la marxa independentista prevista per demà. "A l'Estat li ha entrat la por de fer el ridícul, de perdre", ha dit.

Puigdemont ha comparegut al costat dels quatre exconsellers del Govern català davant dels mitjans de comunicació per primer cop en més d'un mes des que es troba a Brussel·les i un dia després que el Tribunal Suprem emetés un dictamen per retirar les euroordres d'entrega a Espanya.

"Si Bèlgica no s'atreveix a executar una euroordre és perquè sap que no és acceptable ni presentable a les bones pràctiques europees", ha asseverat Puigdemont.

Viatjar a Brussel·les, una decisió «útil»

El president cessat ha apuntat que s'ha demostrat que desplaçar-se a la capital europea ha estat "l'estratègia més útil", doncs els altres membres de l'antic Govern van acabar a la presó. "Aquí hem tingut el respecte i la dignitat que no s'ha permès als companys empresonats", ha assenyalat.

L'exconseller Toni Comín ha apuntat en aquesta mateixa línia que "Avui es demostra que el dia que vam venir a Bèlgica va ser un bon dia per a nosaltres i un mal dia per al Govern (espanyol) i els seus sequaços".