El president dels EUA, Donald Trump, tneia previst signar anit una directiva que ordena a l'agència espacial NASA iniciar un programa d'exploració espacial per enviar «astronautes nord-americans de nou a la Lluna i eventualment a Mart», va informar la Casa Blanca.

«El president ratificarà avui [ahir per al lector] la Directiva de Política Espacial, que ordena el director de la NASA a liderar un programa d'exploració espacial innovador per enviar astronautes nord-americans de nou a la Lluna, i eventualment a Mart», va afirmar Hogan Gidley, portaveu adjunt presidencial, en un comunicat enviat a Efe.

L'últim cop que EUA va enviar una missió tripulada fora de l'òrbita terrestre va ser el 1972, a l'Apollo 17, i en la qual dos dels seus astronautes, Eugene Cernan i Harrison Schmitt, van fer tres caminades sobre la superfície lunar. Gidley va subratllar que la nova directiva de Trump «modificarà la política de vols espacials tripulats del país per ajudar EUA a convertir-se en la força principal en la indústria espacial, obtenir nous coneixements del cosmos i impulsar tecnologia increïble». L'octubre, el vicepresident nord-americà, Mike Pence, ja va avançar l'interès de Washington a «enviar astronautes nord-americans a la Lluna, no només per deixar darrere empremtes i banderes, sinó per construir les bases que necessitem per enviar nord-americans a Mart i més enllà». Pence presideix el Consell Nacional Espacial, un òrgan de l'Oficina Executiva del president Trump, dissenyada per potenciar les ambicions espacials nord-americanes.