El president del Govern espa-nyol, Mariano Rajoy, va defensar ahir els treballadors del Partit Popular que estan processats en el cas de l'esborrament dels ordinadors de Luis Bárcenas. El president espanyol considera que els treballadors es van comportar «com habitualment es comporta la gent en una circumstància com aquesta».

El cap del Govern espanyol també va assenyalar que «preferiria que no es produís» el judici que celebrarà per aquesta qüestió, però que la seva «obligació» és respectar les decisions dels tribunals. En un esmorzar organitzat per l'agència de notícies Europa Press, el cap de l'Executiu va expressar amb aquestes paraules el suport als processats per aquest cas, entre els quals hi ha la tresorera del partit, Carmen Navarro.

El Jutjat d'Instrucció número 32 de Madrid va acordar fa uns dies l'obertura de judici contra el Partit Popular, Navarro, l'assessor jurídic de la formació política, Alberto Durán, i el director del sistema d'informàtica, José Manuel Moreno.

Els diferents encausats estan acusats de suposat delicte de danys informàtics en l'esborrament dels discos durs dels ordinadors de l'extresorer del partit Luis Bárcenas.