El president francès Emmanuel Macron va advertir ahir que la comunitat internacional està perdent el combat contra el canvi climàtic i va instar a incrementar la mobilització i a comprometre's de manera ferma amb accions concretes. «Estem perdent la batalla, no cal equivocar-se», va dir a la cimera global Un Planeta, en la qual s'ha convocat a París caps d'Estat i de Govern i representants del món financer i de la societat civil per augmentar el finançament i el suport a projectes sostenibles.

Macron va destacar que encara que els nostres predecessors podien dir que no sabien el que estava succeint, cada dia som més conscients de «la gravetat del que passa». Aquesta trobada té lloc just dos anys després de l'adopció de l'Acord de París, en el qual 195 països es van comprometre que l'augment de la temperatura global a la fi de segle no superi els dos graus, i si és possible els 1,5. Macron va destacar que no s'està actuant amb la rapidesa necessària i va lamentar la decisió del president d'EUA, Donald Trump, de retirar el seu país d'aquest pacte.

«El desafiament de la nostra generació és actuar i fer-lo més ràpid», va concloure el mandatari, segons el qual en aquesta cita «s'està jugant una nova etapa al combat col·lectiu».