El Comitè de Defensa de la República del Pont de Vilomara va denunciar ahir que dos individus de coneguda filiació ultra van agredir un grup de veïns mentre penjaven cartells electorals de la CUP en aquesta població.

Mitja dotzena de simpatitzants de la CUP havien quedat a les 9 del matí per penjar cartells pel poble. Segons va explicar a aquest diari un dels membres del CDR, tot es desenvolupava amb normalitat fins que van arribar davant del col·legi Pompeu Fabra. Llavors va aparèixer un dels ultres molest per l'enganxada de cartells. «Ens ha dit que això no era cap campanya i els ha començat a arrencar».

Sempre segons la versió del membre del CDR del Pont, ell mateix es va encarar amb l'agressor sense arribar a les mans, però poc després va aparèixer un segon individu amic de l'agressor, i amb la discussió pujada de to va donar un cop de cap a un dels membres que enganxaven cartells. Veient la gravetat de la situació, van avisar els Mossos d'Esquadra i l'enfrontament es va aturar.

Els fets van acabar amb dues denúncies als Mossos. Una per part de qui va rebre el cop de cap i una altra per la desenganxada de cartells.

Una història amb precedents

Segons va explicar a aquest diari el membre del CDR del Pont, els fets d'ahir no són nous, i les discrepàncies amb els dos ultres, coneguts del poble, ja vénen de lluny. Ell mateix assegurava que s'estan trobant amb dificultats per poder desenvolupar la campanya amb normalitat, fins al punt que «dimecres, de bon matí, els cartells que havíem penjat dimarts a la nit ja estaven arrencats». Aquests fets van portar a un primer enfrontament entre els dos bàndols divendres passat a la nit al Pont, si bé no es va passar de la discussió verbal i, segons la versió del CDR, «vam quedar que ens respectaríem i que no ens increparíem durant la campanya». La sorpresa, afegeix, va ser quan ahir al matí, dos dies després d'aquella trobada, hi va haver un nou enfrontament pels cartells.