Almenys quatre persones van morir ahir, entre les quals hi ha nens, i set més van resultar ferides de gravetat en la col·lisió entre un autobús escolar i un tren regional a la localitat de Milles, a prop de Perpinyà, segons van informar fonts oficials. L'accident va tenir lloc cap a les 4 de la tarda en un pas a nivell quan el tren va xocar amb la part del darrere de l'autobús, sense que de moment es coneguin les causes del sinistre.

La Prefectura de Pirineus Orientals va emetre un comunicat en el qual va confirmar un «accident greu» en l'eix ferroviari que uneix Perpinyà amb el municipi de Vilafranca de Conflent. Les autoritats van activar el centre operatiu departamental per tal de coordinar l'acció dels diferents serveis.

Un gran desplegament policial va envoltar el lloc de l'accident, sobrevolat per helicòpters, mentre que els ferits van ser traslladats a l'hospital de Perpinyà. La col·lisió va tenir lloc en una hora en què els menors, d'entre 8 i 15 anys, acabaven de sortir de l'escola.

Segons diversos mitjans, totes les víctimes mortals són passatgers de l'autobús, mentre que la vintena d'usuaris del tren regional van resultar indemnes.

El president francès, Emmanuel Macron, va donar a través de la xarxa social Twitter el seu condol als familiars de les víctimes, mentre que el primer ministre, Edouard Philippe, va suspendre la seva participació en un seminari ministerial a Cahors, al sud del país, per tal de viatjar al lloc dels fets.