La jutge ha decretat l'ingrés a la presó de l'antisistema Rodrigo Lanza Huidobro com a presumpte autor de la mort de Víctor Laínez, a qui hauria retret prèviament portar uns elàstics amb els colors de la bandera d'Espanya.

Segons fonts judicials, la instructora ha pres la decisió d'enviar a la presó el detingut a la vista de l'atestat policial i de les peticions de la fiscalia i del representant de la família de la víctima, el lletrat saragossà Juan Carlos Macarrón.

El detingut es va negar a respondre les preguntes de les acusacions i només va contestar les formulades per la seva advocada i per la jutge per aportar una versió exculpatòria que responsabilitza de l'inici de l'agressió Laínez, un saragossà de 55 anys simpatitzant de Falange Española. En un missatge a Twitter, la mare de Lanza diu que «Rodrigo es va girar i va veure Láinez amb una navalla enlaire, li va donar un cop de peu per evitar la punyalada, però com que Víctor Laínez no es va aturar, Rodrigo va decidir pegar-lo amb el puny», explica el comunicat que recull el testimoni de Lanza i dels seus acompanyants.

La seva versió contrasta amb l'aportada a la causa per testimonis presencials i pel resultat de l'autòpsia, que atribueix la mort de la víctima a un atac sorprenent i per l'esquena.