El president del Govern, Mariano Rajoy, va prometre ahir que el PPC serà «constructiu» per poder arribar a pactes després del 21 de desembre a Catalunya, però va advertir que estarà sempre «a favor d'Espanya, la Constitució, la llei, la concòrdia i els interessos» dels ciutadans.

I també va dir que espera que els que parlin amb el PP i busquin aquests pactes estiguin «a l'altura i no vagin a la seva».

Rajoy va participar a la localitat tarragonina de Salou en un míting al costat del candidat del PPC a la Generalitat, Xavier García Albiol, al qual van assistir nou presidents regionals del PP, així com bona part de la cúpula del partit.

Un míting en el qual el president del Govern va tornar a insistir que el vot «veritablement útil» és el que es destina al seu partit, que ha estat, va recalcar, el que ha aplicat l'article 155 de la Constitució a Catalunya. I per això ha reclamat el vot: perquè els populars puguin defensar al Parlament el mateix que han defensat a les Corts.

Rajoy va demanar el suport al PPC per «obrir una etapa de seguretats, certeses i tranquil·litat» a Catalunya que permeti a aquesta comunitat tornar a estar «al capdavant» de la recuperació econòmica.

Va insistir, en aquest sentit, que el procés ha danyat «molt» l'economia catalana, que ha patit una «evident contracció» en els últims mesos, i per això el 21 de desembre no només estan en joc determinats principis o valors, sinó l'economia catalana i el benestar.