El president del Govern, Mariano Rajoy, va oferir ahir diàleg al futur Govern de Catalunya, però va advertir que vetllarà perquè compleixi la llei perquè mai acceptarà que ningú se salti la Constitució i l'Estatut.

Acompanyat d'una gran part dels membres del seu gabinet, el cap de l'Executiu va explicar que sigui quina sigui la solució de governabilitat a la qual arribin els partits catalans, «el Govern resultant estarà, com tots els governs, sotmès a l'imperi de la llei». Aquesta és per a ell una condició perquè tornin les empreses a Catalunya i es normalitzi la seva situació econòmica.

Segons el seu parer, els resultats deixen clar que «ningú pot parlar en nom de Catalunya si no contempla tot Catalunya» i que aquesta comunitat «no és monolítica, sinó plural».

«D'aquestes eleccions emergeix una Catalunya plural i tots hem de respectar-la i cuidar-la», va afegir abans de lamentar «la fractura» generada a la societat catalana i confiar que el primer objectiu de tots els partits sigui la reconciliació «per mitjà de la llei i del respecte als dret de tots».

D'altra banda, el cap del Gabinet de la Presidència del Govern, el català Jorge Moragas, deixarà l'Executiu per ocupar l'ambaixada d'Espanya a l'ONU.