Una investigació duta a terme pels Mossos d'Esquadra ha permès la detenció a França d'un home algerià, de 32 anys, acusat de fer enaltiment del terrorisme gihadista a través de les xarxes socials des de Barcelona. L'arrestat, que ja ha ingressat a la presó, difonia missatges amb continguts que convidaven a cometre accions terroristes i que tenien voluntat d'adoctrinar els seus seguidors.

L'home estava sent buscat des de l'estiu passat, després que la policia autonòmica iniciés la investigació el setembre del 2016 i que l'Audiència Nacional emetés una ordre internacional de crida i cerca a l'agost. Un cop detingut, ha estat traslladat a Espanya per ordre de les autoritats franceses i lliurat a la policia a la seva arribada a l'Aeroport de Barajas de Madrid, mentre que el Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional ja ha ordenat el seu ingrés a la presó provisional incondicional en considerar risc de fuga i una estreta relació amb el terrorisme gihadista.

Els Mossos havien iniciat la recerca al setembre de l'any passat quan van localitzar un perfil actiu a Facebook que feia difusió de missatges que convidaven a cometre accions terroristes i que adoctrinaven en gihadisme.

La investigació, coordinada per l'Audiència Nacional, va permetre relacionar aquests fets amb un home algerià que ja tenia diversos antecedents per delictes contra el patrimoni i que vivia al centre de Barcelona.

Amb aquest ingrés a presó, els serveis antiterroristes dels Mossos ja han detingut 13 persones en sis operacions diferents aquest any. Així, tanquen el 2017 com l'any amb més activitat en l'àmbit de la lluita contra el terrorisme gihadista, que va tenir el seu punt àlgid amb la gestió dels atemptats de Barcelona i Cambrils.