El coordinador general del PP, Fernando Martínez Maillo, ha eximit a Mariano Rajoy de responsabilitat pels resultats del Partit Popular a les eleccions catalanes del passat 21 de desembre perquè, segons ha dit, el president del Govern espanyol "no s'estava examinant". A més, ha emplaçat a la candidata de Ciutadans a la Generalitat, Inés Arrimadas, a què intenti formar govern a Catalunya.

En una entrevista a la Cadena Ser, recollida per Europa Press, Maillo ha dit que a la seva formació li "agradaria" que Arrimadas "fes la seva feina" i " intentés formar govern" a Catalunya, després d'haver estat la força més votada amb 36 escons. Al seu entendre, no cal "posar en safata als independentistes la possibilitat de formar govern".

Dit això, ha carregat contra les declaracions que va realitzar en ple ecuador de la campanya el president de Ciutadans, Albert Rivera, quan va afirmar en un míting que votar a PSC i PP era tirar el vot a "les escombraries". "Va parlar de vot escombraries a PSC i Partit Popular de forma bastant irresponsable", ha criticat.

Demana «diferenciar» autonòmiques de generals

El responsable d'Organització del PP ha afirmat que el seu partit ha recollit "un mal" resultat en aquests comicis i ha afegit que ara han de fer una "reflexió profunda de llapis fi, veient realment el que ha succeït", si bé ha apuntat al fet que s'ha produït una concentració del vot útil a Ciutadans.

A més, Maillo ha subratllat que les coses "són diferents" en funció de si les eleccions són autonòmiques o generals, ja que, segons ha recordat, el PP va treure millors resultats que Ciudadanos en les generals de fa un any i fins i tot "va guanyar a l'antiga Convergència" a Barcelona. "Cal diferenciar autonòmiques de generals i ni Rajoy ni el Govern s'estaven examinant i això és molt important", ha emfatitzat.