Els Mossos d'Esquadra han detingut per ordre judicial aquest dimecres al migdia els regidors de la CUP de Reus (Tarragona) Marta Llorens i Oriol Ciurana, investigats per un delicte d'odi contra la policia, segons ha informat la CUP.

El Jutjat d'Instrucció 2 de Reus havia ordenat la detenció perquè compareguin aquest dijous a les 9 hores per un presumpte delicte d'incitació a l'odi, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

L'ordre l'adopta després d'haver-los citats dues vegades en aquesta causa i, que "sense que es tingui coneixement de cap raó", no hagin comparegut.

La jutge ha ordenat que siguin detinguts i portats al jutjat aquest dijous 28 de desembre a les 9.00 hores, amb l'única finalitat que siguin portats davant l'autoritat judicial com a investigats.

Després de ser-los notificada l'ordre, els dos regidors han acudit el matí d'aquest dimecres a l'Ajuntament, des d'on han dit que esperaven que es fes efectiva l'ordre per detenir-los per incompareixença.

Diverses desenes de persones s'han concentrat davant del consistori en solidaritat amb aquests regidors. Després d'aquesta ordre de detenció, la CUP ha afirmat en el seu Twitter: "Som moltes i la solidaritat és la millor eina. Seguirem construint la República i defensant els drets bàsics d'expressió i manifestació. Reiterem que no hem comès cap delicte".

«Les vegades que sigui necessari»

Marta Llorens ha assegurat en declaracions als mitjans davant el consistori que ho tornarien a fer i ho repetirien "les vegades que sigui necessari" i ha vaticinat que la repressió segueix i anirà en augment i serà de llarga durada.

Ha explicat que no s'han presentat davant del jutge perquè no reconeixen el marc de la justícia espanyola, en les seves paraules, i estan en contra "de l'aparell de l'Estat que posa en evidència que no hi ha separació de poders".

Ciurana ha afirmat que com cada dia han anat a treballar: "Ja saben on vivim i on treballem, ho saben tot perquè aquesta maquinària de l'Estat espanyol està organitzant tot el necessari per reprimir-nos i que la democràcia sigui una paraula repressiva".

D'altra banda, la jutge acorda citar per al dia 29 a les 10.00 hores a l'edil de la CUP de Reus Maria Assumpció Quadrada com investigada, després que la primera vegada que va ser citada no es va poder dur a terme per manca de disponibilitat de el seu lletrat i la següent no es va presentar.