El president d'Itàlia, Sergio Mattarella, ha anunciat que dissol el Parlament, el que obre la via a la convocatòria d'eleccions generals.

La decisió ha estat comunicada després de les reunions que Mattarella ha mantingut al Palau del Quirinal amb el primer ministre, Paolo Gentiloni, i els presidents de la Cambra de Diputats, Laura Boldrini, i del Senat, Pietro Grasso.

Hores abans, Gentiloni havia comparegut davant els mitjans de comunicació en una conferència en què va fer balanç dels que ha considerat "fructífers" cinc anys de govern progressista, en els quals el país "s'ha posat en marxa després de la pitjor crisi", va dir , des de la II Guerra Mundial.

En un comunicat oficial, la Presidència de la República ha informat que Mattarella ha rubricat el decret de dissolució del Senat i de la Cambra i que aquest ha estat al seu torn signat per Gentiloni.

Posteriorment, el secretari general de la Presidència de la República, Ugo Zampetti,s'ha desplaçat a les seus del Senat i la Cambra per comunicar als seus màxims responsables la decisió de Mattarella.