El temporal de vent que afecta aquests dies la costa catalana va provocar ahir la mort d'un home de 56 anys a Segur de Calafell, a més de la interrupció de la circulació ferroviària a Tarragona i múltiples danys a la via pública, especialment a Barcelona, Tarragona i Reus. A més, el telèfon d'emergències 112 havia rebut fins a les 16 hores un total de 1.032 trucades per incidències relacionades amb el fort vent, duplicant les 539 rebudes fins a les 13 hores.

Cap a les 10:50 hores, Protecció Civil va rebre l'avís que un home que estava fent una reparació a la finestra de casa seva havia perdut l'equilibri per una forta ratxa de vent i havia caigut a un pati interior. Al lloc del succés s'hi van desplaçar tres unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que van fer les maniobres de reanimació cardiopulmonar, però sense èxit, segons Protecció Civil.

A causa del fort vent, els Bombers de la Generalitat van fer 186 serveis a Barcelona i els Bombers de la capital catalana, 120, la majoria per caiguda de branques, arbres i per estabilitzar elements estructurals inestables d'edificis.

Protecció Civil mantenia anit l'alerta del pla Ventcat per la previsió que es mantinguin ratxes de fort vent a Tarragona fins aquest matí. Així, s'esperava que es mantinguessin ratxes de fort vent a les comarques de Tarragona, malgrat que amb valors inferiors als registrats ahir.