La Fiscalia de Turquia demanarà la posada en llibertat d'unes mil persones sospitoses de mantenir vincles amb els responsables del fallit cop militar del 2016, en desestimar els indicis de comunicacions informàtiques en els quals es basava l'acusació.

Després del motí, que Ankara atribueix als seguidors del predicador exiliat Fethullah Gülen, les autoritats turques van detenir milers de persones sota l'acusació d'haver utilitzat Bylock, un programa de missatgeria xifrada per a mòbils que segons la Fiscalia va ser desenvolupat especialment per a la confraria.

Segons dades oficials, el programa tenia uns 215.000 usuaris a Turquia, tots ells sospitosos de formar part de la xarxa gülenista, però ara la Fiscalia admet que unes 11.480 persones es connectaven a la IP de Bylock sense saber-ho, segons informa l'agència semipública turca Anadolu.

«Demanarem la posada en llibertat d'aproximadament mil persones, que compleixen presó preventiva en diferents províncies, i en els casos en què s'ha verificat que es connectaven a Bylock, però sense que hi hagi cap altre indici», va dir el fiscal en cap d'Ankara, Yüksel Kocaman , a l'esmentada agència. Va explicar que el telèfon mòbil de qualsevol ciutadà podia connectar-se a la IP de Bylock si es feia clic en determinats anuncis publicitaris, sense que l'usuari ho sabés.