El primer ministre malià, Abdoulaye Idrissa Maïga, va presentar la seva dimissió i la del seu govern després de nou mesos al càr-rec, segons va informat la Presidència de Mali en una breu nota en què no es van precisar els motius d'aquesta decisió, tot i que elogia la «lleialtat» del primer ministre sortint i, sobretot, el seu «sentit d'Estat»; com també precisa que un nou cap de Govern serà nomenat molt aviat perquè constitueixi el seu equip.

Maïga va ser nomenat primer ministre el mes d'abril passat pel president de Mali, Ibrahim Boubacar, després d'haver exercit com a titular de Defensa, i el seu govern va ser el quart des de l'elecció de l'actual cap de l'Estat.

L'11 d'abril passat, Boubacar va anunciar una remodelació governamental amb el nomenament de Maïga com a nou primer ministre i 35 titulars en un intent d'aplacar la inestabilitat social al país. Mali pateix una greu inestabilitat en l'àmbit de seguretat que va començar amb el cop d'Estat el 2012, quan grups tuàregs rebels, al costat d'organitzacions gihadistes, es van fer amb el control del nord del país durant deu mesos.