Els Pastorets de l'Ametlla de Merola, un nucli de menys de 200 habitants que pertany a Puig-reig, al Berguedà, han repartit 8 milions d'euros del primer premi de la Grossa de Cap d'Any, el 56.795. Els responsables dels Pastorets van vendre 80 bitllets distribuïts en 8.000 participacions del número guanyador, que van adquirir a través d'Internet a lagrossacatalana.com, que té la seu en un restaurant de Campdorà (Girona). Cada una de les participacions jugava 40 cèntims del número guanyador, el que suposat vuit mil euros per al comprador de cada participació.

"Ha estat molt repartit i és una bona notícia per a un poble que no arriba als 200 habitants. A més, és una gran notícia, sobretot, perquè estem en les dates que estem representant els pastorets", explica el president de l'Associació Cultural l'Esplai, l´entitat que cada any fa possible la representació nadalenca.

És la primera vegada que l´associació participa en la Grossa de Cap d´Any. "Sempre repartíem la de Nadal, però aquest any hem cregut convenient canviar i vendre participacions de la loteria catalana", afegeix Fité.

L'Andreu Torras, de divuit anys i un dels protagonistes d'Els Pastorets, afegia que el motiu que els va fer descartar la compra de loteria de l'estat van ser els fets de l'1 d'octubre.

Una setantena de persones s´han desplaçat a l'emblemàtic teatre de l´Ametlla, que acull bona part de l'activitat cultural del poble, per celebrar-ho.

L'associació cultural s'havia quedat un talonari de participacions, el que els suposarà una injecció econòmica de 200.000 euros, part de la qual de ben segur permetrà desencallar la rehabilitació del teatre.

La fortuna arriba al Bages i a la residència d'avis de Puig-reig

Tot i formar part del Berguedà, molts dels compradors de les participacions eren del proper municipi de Navàs, al Bages. Així mateix, alguns avis de la residència Sant Josep de Puig-reig també encetaran l'any amb la butxaca més plena, ja que un dels treballadors del centre és de l'Ametlla i els havia venut participacions.

No ha estat l´únic municipi de la Catalunya Central afortunat per la Grossa. El sorteig celebrat aquest migdia també ha deixat part d'un segon premi a Martorell i part d'un cinquè a Calaf.

1er Premi de la Grossa de Cap d'Any: 56.795 - Venut a Campdorà (Girona) i Vilassar de Mar

El primer premi de la Grossa de Cap d'Any d'aquest 2017 ha estat el número 56795 i s'ha venut a Campdorà (Girona), que l'any passat ja va repartir el segon premi de la Grossa, i Vilassar de Mar (Maresme). Els bitllets venuts a Campdorà els van comprar els Pastorets de l'Ametlla de Merola (Berguedà). Cada bitllet està valorat amb 100.000 euros, 20.000 per euro apostat. Els afortunats que tenen butlletes amb el número anterior i posterior guanyaran 1.000 euros, 200 euros per euro apostat. Les quatre últimes xifres obtindran un premi de 500 euros, 100 euros per euro jugat, mentre que les tres últimes guanyaran 175 euros (35 euros per euro jugat). Les centenes i els dos últims números tenen un premi de 25 euros per butlleta (5 euros per euro apostat). Finalment, si s'ha encertat l'últim número, el premi és el reintegrament.

2n premi: 64773 - Venut a Terrassa, Martorell, l'Ametlla del Vallès, Barcelona i Vic

El segon premi de la Grossa de Cap d'Any és el 64773 i ha estat molt repartit a les localitats de Terrassa, Martorell (Baix Llobregat), l'Ametlla del Vallès, Barcelona i Vic. El cantant Santi Balmes, del reconegut grup 'Love of Lesbian', ha estat el padrí d'aquest segon premi. Està dotat amb 32.500 euros, és a dir, 6.500 euros per cada euro jugat. Aquest és el penúltim dels cinc premis previstos que s'ha conegut en el transcurs del sorteig, celebrat aquest dissabte als estudis de TV3. Pel que fa a les aproximacions, els bitllets que tinguin els números anterior i posterior al premiat rebran 325 euros és a dir, 65 per cada euro jugat. Els qui hagin encertat les quatre darreres xifres, rebran 30 euros per euro apostat, és a dir 150. Les tres darreres xifres es premiaran amb 100 euros per bitllet i les centenes, amb 25. Els bitllets amb les dues darreres xifres iguals rebran 10 euros, 2 per euro apostat.

3r premi: 75182 - Venut a Lleida i Menàrguens (Noguera)

Aquest tercer premi està valorat amb 15.000 euros, és a dir, 3.000 euros per cada euro jugat. L'actor Xisco Segura -que enguany també posa la veu a la cançó de la Grossa- ha estat el padrí d'aquest tercer premi. Sobre els premis de les aproximacions, el número anterior i posterior estan premiats amb 50 euros per euro apostat, és a dir 250. Els qui hagin encertat les quatre darreres xifres rebran un premi de 100 euro per bitllet, mentre que els bitllets amb les mateixes tres darreres xifres, estaran premiats amb 50 euros. Les centenes estan premiades amb 25 euros, i les dues darreres xifres obtindran un premi de 10 euros.

4rt premi: 32695 - Venut a Barcelona, Figueres, Vallfogona de Balaguer i per internet

El quart premi de la Grossa de Cap d'Any és el 32695 i s'ha venut a Barcelona, Figueres, Vallfogona de Balaguer (Noguera) i per internet. Està valorat amb 5.000 euros, és a dir, 1.000 euros per cada euro jugat. L'actriu Sílvia Bel ha estat la padrina d'aquest quart premi de la Grossa de Cap d'Any. Pel que fa les aproximacions, les persones que tinguin butlletes amb el número anterior i posterior han estat agraciades amb 100 euros, 20 euros per euro apostat. Les quatre últimes xifres obtindran un premi de 50 euro, mentre que les tres últimes xifres i les centenes, en guanyaran 25. Les centenes també tenen un premi de 25 euros per butlleta. Si s'han encertat els dos últims números, el bitllet té dret a reintegrament.

5è premi: 68.211 - Venut a Calaf i Falset

El cinquè premi de la Grossa de Cap d'Any és el 68211 i s'ha venut a Calaf (Anoia), Barcelona i Falset (Priorat). Està dotat amb 2.500 euros, és a dir, 500 euros per cada euro jugat. La corredora de muntanya Núria Picas ha estat la padrina d'aquest cinquè premi. En relació a les aproximacions, els afortunats que tinguin els números anterior i posterior al premiat rebran 75 euros, és a dir, 15 per cada euro jugat. Si s'han encertat les quatre últimes xifres, el bitllet rebrà 50 euros de premi, 10 per cada euro apostat. Els qui hagin encertat les tres últimes xifres o les tres primeres, rebran 25 euros, mentre que els bitllets que coincideixin amb les dues darreres xifres en rebran 5.