Ahir, per tercer dia consecutiu, van continuar les protestes contra les polítiques de l'actual Govern de l'Iran en diferents ciutats del país, en què centenars de persones van sortir al carrer i van corejar lemes contra el Govern i el sistema de la república islàmica.

Al centre de Teheran, a l'avinguda Enghelab, els manifestants, que corejaven lemes contra els responsables polítics del país, van ser dispersats per la policia.

El Ministeri iranià de l'Interior va recordar ahir la prohibició de dur a terme manifestacions i protestes sense el permís de les autoritats, com són les d'aquests dies, que cap ha estat autoritzada, segons va dir el titular d'aquest departament, Abdolreza Rahmani Fazli.

La nova llei de delictes polítics iranià, aprovada el gener passat, penalitza qualsevol manifestació considerada «contrària a la gestió del país i les seves institucions polítiques, i a les polítiques nacionals i exteriors».

«Demanem al poble que no assisteixi a les concentracions il·legals. Si tenen la intenció de manifestar-se, facin una sol·licitud i aquesta serà revisada», va manifestar el ministre, segons l'agència de notícies iraniana, ISNA.

El ministre de l'Interior va explicar que van rebre informes sobre convocatòries de manifestacions fetes a les xarxes socials i va subratllar que «aquestes reunions són il·legals».

Així mateix, a la ciutat de Shahre Kord, al centre de l'Iran, ahir al matí van continuar les protestes, segons va explicar a l'agència Efe el membre d'un partit polític i habitant de la ciutat que va demanar l'anonimat.

«La gent cridava eslògans contra el règim», va indicar la font, que va precisar que el motiu de les manifestacions és «el descontentament de la població amb la situació econòmica, no té res a veure amb cap partit específic».

El Ministeri iranià d'Afers Exteriors va criticar ahir la intervenció dels EUA en els seus assumptes interns, en reacció al suport del president nord-americà, Donald Trump, a les manifestacions.

Trump va publicar ahir un missatge al seu compte de Twitter en què demanava al govern de l'Iran respectar el dret del poble «a expressar-se» i va advertir que «el món ho està veient». També va tornar a acusar les autoritats iranianes de corrupció i de finançar el terrorisme a l'estranger.

D'altra banda, milers de persones, segons l'agència oficial iraniana, IRNA, es van congregar ahir a Teheran i en diverses ciutats del país en suport del règim, una activitat iniciada el 2009 en resposta a les mobilitzacions dutes a terme llavors pel conegut com a moviment verd.