Corea del Nord enviarà una delegació formada per diversos alts càrrecs del Govern als Jocs Olímpics d'Hivern que se celebraran al febrer a la ciutat sud-coreana de PyeongChang, segons ha informat l'agència de notícies Yonhap.

La decisió ha tingut lloc en el marc de la trobada d'alt nivell que està tenint lloc a la localitat de Panmunjon, a la zona desmilitaritzada entre les dues Corees, on les delegacions enviades pels dos països aborden la possible participació de Pyongyang en els Jocs d'Hivern.

En aquest sentit, les autoritats de Corea del Sud han indicat que Corea del Nord enviarà, al seu torn, un equip d'arts escèniques i un altre de demostració de taekwondo.

La reunió també busca formes de millorar les relacions bilaterals entre els dos països després que el líder nord-coreà, Kim Jong-un, digués en el seu discurs de Cap d'Any que estava pensant enviar una delegació a l'esdeveniment esportiu i que estava disposat a discutir l'assumpte amb el Govern sud-coreà.

El viceministre d'Unificació de Corea del Sud, Chun Hae Sung, ha asseverat que Seül ha proposat posar en marxa una sèrie de converses a nivell militar per reduir la tensió a la península i ha destacat la possibilitat de reunir a famílies a banda i banda de la frontera de cara a les festivitats de l'Any Nou Lunar.

Així mateix, Corea del Sud ha assenyalat que els atletes de les dues Corees podrien marxar de forma conjunta durant la cerimònia d'obertura dels Jocs d'Hivern.

El president de la delegació nord-coreana, el director de l'agència d'assumptes intercoreans, Ri Són Gwon, ha expressat que espera que el diàleg, que suposa la primera comunicació entre les dues Corees en dos anys, "vagi bé".

Corea del Nord va tallar els dos canals de comunicació intercoreana --una línia telefònica directa a l'oficina d'enllaç de Panmunjom i un canal militar- al febrer de 2016, com a protesta pel tancament unilateral de Seül d'un complex industrial conjunt situat en territori nord-coreà.

Les dues Corees segueixen tècnicament en guerra perquè només van signar un armistici per cessar indefinidament les hostilitats després d'enfrontar entre 1950 i 1953.