L'exdiputada sallentina de la CUP Anna Gabriel, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i la també exdiputada cupaire Mireia Boya ja han rebut la notificació del Tribunal Suprem que els informa que són investigades en la causa sobre la votació de l'1 d'octubre.

A diferència de la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, en les actuacions de Gabriel, Rovira i Boya no se les cita a declarar en seu judicial, van explicar a Europa Press fonts republicanes i cupaires. Les cupaires ja coneixien que formaven part de la causa, però dimarts va arribar la citació oficial a la seu de la CUP a Barcelona. Rovira també va rebre la notificació dimarts i fonts d'ERC lamenten que l'escrit judicial arribés setmanes més tard de conèixer la notícia a través dels mitjans.

D'altra banda, el jutge del Suprem Pablo Llarena escoltarà avui, per primera vegada, la versió del succeït el 20 de setembre de l'exconseller d'Interior de la Generalitat Joaquim Forn i dels líders de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Els tres es troben en presó preventiva i van demanar declarar davant el magistrat. Previsiblement, les defenses de tots tres demanaran el seu alliberament. Aquest tràmit es pot fer durant la vista però també l'endemà.