La Fiscalia Provincial de Madrid investigarà d'ofici si hi va haver un possible delicte contra els drets dels consumidors per, si s'escau, «exercitar les accions judicials oportunes» en les retencions de trànsit que es van produir a l'autopista AP-6 davant el temporal de neu dels dies 6 i 7 de gener passats, i que van afectar més de 3.000 vehicles.

Així ho va decidir el fiscal en cap de Madrid, José Javier Polo, que, emparant-se en l'article 5 de l'Estatut orgànic del ministeri fiscal, ha ordenat diligències preprocessals per depurar les possibles responsabilitats civils. L'ordre d'incoar diligències preprocessals es fa «en defensa dels interessos dels consumidors i els usuaris per esbrinar la realitat, natura, motius i possibles responsabilitats d'aquests fets, tot això d'acord amb el que preveu l'article 51 de la Constitució espanyola».

En el seu escrit, la Fiscalia recorda que el tall de carretera al llarg de gairebé 80 quilòmetres va motivar que les persones que viatjaven a bord dels vehicles estiguessin «moltes» hores atrapats a la neu. A més, es remet a una sentència del Tribunal Suprem que va confirmar una sentència de l'Audiència Provincial de Burgos que va condemnar la concessionària de l'autopista AP-1 per falta de previsió, poca vigilància i falta de coordinació, i va haver d'indemnitzar amb 150 euros tots els afectats.