L'expresident de la Generalitat Artur Mas va lamentar la «duresa» de la sentència del cas Palau i va defensar l'honorabilitat de l'extresorer de CDC Daniel Osàcar. En un comunicat, va criticar que la sentència arribi 8 anys i mig després que els Mossos d'Esquadra irrompessin al Palau de la Música, i va afegir que el seu contingut és «molt negatiu» i que es recorrerà al Suprem. «Aquesta no és la sentència definitiva», va recalcar Mas, que va defensar que no hi va haver irregularitats en l'adjudicació d'obra pública mentre ell presidia la Generalitat i va lamentar que s'acusi Osàcar de tràfic d'influències quan no s'han investigat els contractes d'obra pública del Govern.

ERC demana que paguin tots els responsables

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, va demanar ahir anar fins al fons contra els casos de corrupció i que els responsables paguin per això. «Tot el pes de la justícia ha de caure davant els responsables sense cap tipus d'excepció. Nosaltres no mirem cap a un altre costat», va apuntar. Sabrià va reivindicar que ERC és un partit amb «86 anys d'història sense cap cas de corrupció» i va recordar que amb els seus vots es van posicionar en contra de l'operació del projecte d'un hotel del Palau. «Respectem la sentència, que després de 8 anys ja tocava. Qui hagi d'assumir responsabilitats, que les assumeixi», va concloure.

Cs exposa que CDC era una «trama per robar als catalans»

El secretari general de Cs, José Manuel Villegas, va afirmar que la sentència sobre el cas Palau confirma que aquest partit funcionava com «una trama organitzada per robar als catalans». «Es confirma que CDC era una organització delictiva, la principal finalitat de la qual era saquejar els catalans i emportar-se els seus diners per a benefici propi, ja sigui del partit o personal», i que «utilitzava el Govern i els càrrecs públics per atorgar obra pública» a canvi de rebre'n un pessic, va declarar a la seu de Cs, i va afegir que això ja ho sospitava la formació taronja i per això ho va denunciar fa anys al Parlament.

Illa demana a Puigdemont i Mas que retornin els diners del Palau

El secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, va exigir ahir a Puigdemont i Mas explicacions polítiques per l'espoli del Palau en benefici de CDC, que demanin perdó i que retornin els diners «que la seva formació política va obtenir fraudulentament». En roda de premsa, va afirmar que la sentència constata que hi ha hagut recursos públics que han anat a parar a finançar de forma il·legal una formació i que hi ha hagut una força política que ha competit amb avantatge per utilitzar uns fons «que no tenia dret» a usar.

Els comuns exigeixen explicacions

El líder de CatECP, Xavier Domènech, va exigir ahir explicacions a JuntsxCat, com a coalició que integra membres del PDeCAT, per la sentència del cas Palau, que va definir com el cas «Gürtel de CDC». «Les persones vinculades al PDeCAT i CDC, i ara a JuntsxCAT, que van negar que hi hagués responsabilitat de CDC, haurien de fer examen del que van dir i del que realment ha quedat certificat en la sentència», va sostenir.

El PP diu que la sentència evidencia que s'ha de complir la llei

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va qualificar de «bona notícia» la sentència, va dir, perquè «no s'alegra en absolut que unes persones resultin condemnades, sinó perquè es demostra que a Espanya tots estem obligats complir la llei».

La CUP diu que toca parlar del 4%

La regidora de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona Eulàlia Reguant va assenyalar ahir que «a partir d'ara toca parlar del 4%».