L'exdiputada sallentina de la CUP Anna Gabriel, la seva excompanya d'escó Mireia Boya, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ja han rebut la notificació del Tribunal Suprem que les informa que estan investigades en la causa sobre la votació de l'1 d'octubre.

De les quatre, només Pascal està citada a declarar en seu judicial, segons han explicat a Europa Press fonts republicanes i 'cupaires'. Tant Gabriel com Boya ja coneixien que formaven part de la causa, però dimarts va arribar la citació oficial a la seu de la CUP a Barcelona.

Rovira també va rebre la notificació ahir, dimarts, i fonts d'ERC han lamentat que l'acte judicial arribés setmanes més tard de conèixer la notícia a través dels mitjans.

Al desembre, el TS va ampliar la investigació a tots els qui va considerar que formaven part del comitè estratègic del procés independentista, i que estaria format pels investigats Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, a més dels portaveus de les formacions independentistes i líders d'entitats sobiranistes.