Almenys sis persones van morir i 24 en van resultar ferides en l'atemptat obra del grup terrorista Estat Islàmic contra la seu de l'ONG Save the Children a la ciutat afganesa de Jalalabad, segons l'últim balanç ofert pel portaveu del governador provincial, després que les forces de seguretat donessin per conclòs l'assalt.

Segons la cadena de televisió afganesa Ariana, en l'operació de les forces de seguretat afganeses a la seu de l'ONG a la capital de la província de Nangarhar van ser rescatats 46 treballadors, incloses 12 dones.

Les autoritats afganeses van donar per conclosa l'operació després d'abatre els cinc milicians d'Estat Islàmic que van portar a terme l'atac, que va començar cap a les 9 del matí amb l'explosió aparentment d'un cotxe bomba i es va prolongar més de deu hores.

Prèviament, la cadena 1TV havia pogut confirmar tres morts en l'atac, dos guàrdies de Save the Children i un civil. A més, segons les informacions inicials, bona part dels ferits per l'explosió del cotxe bomba i el posterior assalt al recinte de l'ONG serien civils.

EI, molt present a Nangarhar, va reivindicar l'autoria de l'atemptat a través d'un missatge a l'agència de notícies afí Amaq. No és el primer cop que EI atempta a l'Afganistan, on ha perpetrat atacs amb desenes de morts.