Telecinco ha tret a la llum aquest dimecres uns missatges de telèfon mòbil que Carles Puigdemont va enviar a Carles PuigdemontToni Comín ahir al vespre en els quals el candidat de JxCat a la investidura es mostra «abandonat». El propi Puigdemont ha piulat a Twitter reconeixent l'autoria dels textos i ho atribueix a un moment de «dubte».

Segons va gravar una càmera de Telecinco que va registrar la pantalla del mòbil del diputat d'ERC Comín, Puigdemont li va dir -a través de la conversa per l'aplicació de missatgeria Signal-: "Això s'ha acabat. Els nostres ens han sacrificat, almenys a mi" i, afegeix, "em tocarà dedicar la meva vida en la defensa pròpia".

Aquests són els missatges publicats per Telecinco:

  • "Tornem a viure els últims dies de la Catalunya republicana..."
  • "El pla Moncloa triomfa. Només espero que sigui veritat que gràcies a això poden sortir de la presó tots. Perquè si no, el ridícul històric és històric..."
  • "Suposo que tens clar que això s'ha acabat. Els nostres ens han sacrificat, almenys a mi. Vosaltres sereu consellers (espero i desitjo) però jo ja estic sacrificat tal com suggeria Tardà."
  • "No sé el que em queda de vida (espero que molta) Però la dedicaré a posar en ordre aquests dos anys i a protegir la meva reputació. M'han fet molt de mal amb calúmnies, rumors, mentides, que he aguantat per un objectiu comú. Això ara ha caducat i em tocarà dedicar la meva vida en la defensa pròpia."

El propi Puigdemont ha denunciat a través de Twitter la vulneració de la seva privacitat amb la publicació d'aquests missatges. «Sóc periodista i sempre he entès que hi ha límits, com la privacitat, que mai s´han de violar», al mateix temps que ha reconegut sobre el contingut dels textos que «sóc humà i hi ha moments que també jo dubto». Amb tot, conclou que «També sóc el President i no m´arronsaré ni em faré enrere, per respecte, agraïment i compromís amb els ciutadans i el país. Seguim!».