El PP va qualificar de «cortina de fum» les paraules del cap de la Gürtel, Francisco Correa, que va ratificar al Congrés les seves paraules sobre el finançament irregular del PP, i va insistir que el president del partit, Mariano Rajoy, no estava al cas de les activitats de la trama i que, quan va arribar a la presidència del partit, va deixar de contractar la xarxa d'empreses.

Preguntat per la declaració de Correa, el portaveu del Grup Popular, Rafael Hernando, va negar-ho tot: «Ni Rajoy ni José María Aznar tenien el control d'això, perquè estatutàriament els qui s'encarreguen dels comptes són el tresorer i el gerent».

Hernando va declinar fer valoracions sobre les paraules de Correa en considerar que «busca pagar la menor pena possible i sempre llança la culpa als altres». «Intenten estendre cortines de fum»,va afirmar. També va afegir que l'important és la reacció dels partits davant la corrupció: «Aquí, qui la fa la paga i no es tapa ningú. Som gent honesta, que hem tingut pomes podrides que hem treta del cistell i portat a tribunals a criar cucs».

El president de Ciudadans, Albert Rivera, va afirmar que la declaració de Correa mostra que el PP «és un partit que es descompon per la corrupció».