La conselleria d'Educació de la Junta d'Andalusia va confirmar ahir l'expulsió de fins a quatre menors de 1r i 2n d'ESO, amb edats compreses entre els 12 i els 14 anys, per una suposada violació a un company de nou anys en un centre escolar de la Sierra de Cazorla, a Jaén. La víctima va haver de ser atesa a l'hospital d'Úbeda d'unes lesions que, segons els facultatius, són compatibles amb una violació anal.

La consellera d'Educació, Sonia Gaya, va assegurar que, tot i la necessitat de ser «molt cautelosos» en l'assumpte, la protecció del menor és «fonamental», de manera que, després de l'activació del protocol pertinent, s'ha procedit a l'expulsió, sense perjudici d'un altre tipus d'iniciatives mentre es desenvolupi la investigació, en coordinació amb la mateixa Fiscalia de Menors.

La titular autonòmica d'Educació va confirmar que, segons el testimoni de la família del menor, es tracta d'una agressió sexual amb penetració dins del mateix col·legi, de manera que s'actua ara per intentar aclarir el que ha passat, incloent-hi l'actuació dels professionals del centre, per adoptar les mesures oportunes.