El titular del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona ha cridat a declarar l'exjutge i exsenador d'ERC Santiago Vidal, i l'expresident del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Carles Viver-Pi i Sunyer, per al proper dimecres 14 de febrer a la tarda, segons van informar ahir fonts judicials.

Està previst que el primer declari a les quatre de la tarda i el segon ho faci a partir de les cinc. Així mateix, el jutge també ha citat diumenge 11 de febrer a la tarda -en lloc del 9 de febrer tal com estava previst inicialment- l'excap del gabinet de la conselleria de Governació Jordi Cabrafiga; el director de l'àrea de Tecnologies de la Informació i de les Comunicacions de la Generalitat, Luis Domingo; el director del Centre de Telecomunicacions i Tecnologia de la Informació (CTTI), Valentín Arroyo; a més de José María Reig Sevilla i Antonio Jesús Vargas Castillo. En tots els casos, ho faran en qualitat d'investigats.

El Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona investiga, en total, una trentena de persones pels delictes de revelació de secrets, malversació, desobediència i prevaricació, entre d'altres, amb relació a la preparació del referèndum de l'1 d'octubre.