La dublinesa Mary Lou McDonald va ser escollida ahir formalment com a presidenta del partit republicà irlandès Sinn Féin com a relleu de l'històric líder Gerry Adams.

McDonald va ser escollida en un congrés extraordinari del partit celebrat a Dublín, en el qual van participar 1.500 delegats i era l'única candidata, que ja ocupava de forma interina el càrrec des del 20 de gener. «El Sinn Féin ha crescut ràpidament els últims anys. Volem duplicar una altra vegada la grandària del nostre partit» amb l'objectiu de governar tant Dublín com Belfast, va afirmar McDonald en la seva primera intervenció. La nova líder del Sinn Féin va fer una crida a «construir una Irlanda pròspera, unida, una Irlanda en què la gent tingui una feina digna, justícia i contractes segurs». «Això ja no va de verd i taronja. Va de drets», va afegir en referència als colors tradicionals de republicans i unionistes nord-irlandesos. Així, va subratllar el seu compromís amb la formació d'un govern de cooperació a Irlanda del Nord i va assegurar que les negociacions tiren endavant.

Divendres a la nit, Adams va publicar un comunicat en què donava suport a les negociacions per a la formació d'un govern de coalició amb els unionistes a Belfast.