Els Comitès de Defensa de la República (CDR) dels municipis de l'entorn de Montserrat van organitzar ahir al migdia un macromosaic a la plaça dels Apòstols del monestir per reclamar la llibertat d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Amb l'objectiu de «demostrar la lentitud del temps quan s'està a presó», les 144 persones que hi van participar van desplegar al so de tambors una a una les cartolines amb els 117 dies que els «Jordis» fa que són tancats a Soto del Real.

Quan el compte va finalitzar, els participants van girar les cartolines, on s'hi va poder llegir «Llibertat presos polítics». Abans de formar el mosaic, es va llegir un manifest on es va denunciar «la gran injustícia que està vivint el poble català i la poca ètica i moral de l'executiu espanyol». L'acte va finalitzar amb la intervenció de Montserrat Puigdemont, germana del president Carles Puigdemont, que va llegir un escrit als assistents.

Els CDR reclamen la llibertat dels 'presos polítics' amb un macro mosaic a Montserrat

Els CDR reclamen la llibertat dels 'presos polítics' amb un macro mosaic a Montserrat

A part dels 144 membres del mosaic, fins al monestir de Montserrat s'hi van acostar desenes de persones més per seguir de primera mà aquesta nova acció per reclamar la llibertat dels presidents d'Òmnium Cultural i l'ANC, empresonats a Soto del Real des del passat 16 d'octubre, i d'Oriol Junqueras i Joaquim Forn, tancats a la presó d'Estremera.

Abans de formar el mosaic, Míriam Garcia, una de les organitzadores, va explicar que es va escollir Montserrat per ser el bressol de la cultura catalana i un lloc d'alt valor simbòlic per denunciar la «injustícia que s'està cometent contra el poble català».

Montserrat Puigdemont, en representació de l'Associació Catalana dels Drets Civils, entitat creada pels familiars dels «presos polítics i exiliats represaliats per l'Estat espanyol», va voler donar les gràcies als organitzadors i participants per «l'escalf i el suport» que els suposa actes com el d'ahir.