L'exdiputada de la CUP, Mireia Boya, ha dit que dimecres declararà davant del magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, i ha assegurat que "anirà de cara" i no renunciarà ni "una coma" al programa electoral amb que la formació anticapitalista es va presentar al 27-S i al fet que l'1-O "vam fer un referèndum i el vam guanyar".

Boya ha manifestat que "no serveix de res adjurar de la ideologia pròpia per evitar la presó" i ha afirmat que tota la causa per la qual està sent investigada pels delictes de rebel·lió i sedició es basa en un atestat de la Guàrdia Civil "parcial i interessat, que crea un relat que no es correspon amb la realitat perquè no hi va haver violència". En cas que acabés entrant a presó, situació que ha qualificat com "el pitjor dels escenaris", s'ha mostrat convençuda que només en sortirà "quan tinguem la República", tot reclamant que ara toca implementar-la.

Davant aquesta possibilitat, ha reclamat una "reacció política" que passi per una "estratègia conjunta i coordinada" dels partits i de tots els independentistes. Així mateix, no ha concretat si respondrà a les preguntes de la fiscalia.