La subdirectora de l'ONG britànica Oxfam, Penny Lawrence, va dimitir ahir del seu càrrec pels escàndols sexuals en què es van veure implicats membres del personal de l'organització a Haití durant els treballs posteriors al devastador terratrèmol del 2010.

El diari britànic The Times va revelar la setmana passada els abusos de treballadors de l'ONG. En particular, va informar que el director d'Oxfam a Haití, Roland van Hauwermeiren, havia contractat prostitutes, algunes de les quals podrien ser menors, amb fons de l'organització.

Oxfam ja va admetre llavors que el comportament del seu personal havia estat «inacceptable». Ara Lawrence, que llavors exercia de directora de programes, ha anunciat la seva dimissió com a subdirectora, va afirmar que se sent «avergonyida» del que va passar sota la seva suposada vigilància i supervisió del projecte. També va subratllar que «assumeixo tota la responsabilitat».

Un cas similar s'hauria produït al Txad. «Queda clar ara que les acusacions, que impliquen l'ús de prostitutes i que tenen a veure amb el comportament tant del director per al país com de membres del seu equip al Txad, van ser plantejades abans que fos traslladat a Haití», va admetre la fins ara subdirectora d'Oxfam.

Lawrence va assegurar que està «profundament penedida pel dany i l'angoixa generada per als que donen suport a Oxfam, tot el sector de l'ajuda desenvolupament i per a la majoria de les persones vulnerables que han confiat en nosaltres».