El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que investiga els fets relacionats amb el procés sobiranista, reprendrà aquesta setmana el seu calendari d'interrogatoris a investigats amb el de l'expresidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya. Les declaracions es preveu que s'allarguin durant 10 dies.

El dilluns 19 de febrer serà el torn de Pascal i de la número dos en la llista d'ERC, Marta Rovira, mentre que el 20 estan citats Artur Mas i l'expresidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, i el torn el tancarà Anna Gabriel el dia 21 de febrer.

El jutge instructor va ampliar en un acte del 22 de desembre passat la investigació contra aquestes sis persones (la causa inclou 28 imputats pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació per la seva participació «especial i destacada en el procés independentista»).

Aquesta decisió la va prendre després de conèixer l'informe de la Guàrdia Civil en què s'assenyala que tots ells haurien format part del comitè estratègic per declarar unilateralment la independència de Catalunya. Segons l'informe de la Guàrdia Civil, tots els actors del procés sobiranista van actuar amb una «simbiosi absoluta».