Un jove de 28 anys va morir com a conseqüència de la pallissa que li van clavar diversos individus durant les festes del Carnestoltes d'Herencia (Ciudad Real). Els fets es van produir cap a les 10 de la nit de dissabte a l'entorn del poliesportiu municipal, transformat en Palau del Carnestoltes, i tres persones han estat detingudes.

El jove, que va ser traslladat de seguida al Centre de Salut del municipi per ser reanimat, va ser evacuat posteriorment en una UCI a l'Hospital La Mancha Centro d'Alcázar de San Juan, on finalment va perdre la vida, segons va confirmar l'alcalde del municipi, Sergio García-Navas.

La Corporació Municipal d'Herencia va acordar suspendre tots els actes previstos amb motiu de la celebració del Carnestoltes i va decretar tres dies de dol oficial. Així ho va acordar el ple extraordinari celebrat ahir amb motiu de la mort d'aquest jove a causa d'una forta pallissa.

L'alcalde de la localitat va assenyalar que «el poble està consternat» pel resultat de «la baralla que va tenir lloc al Firal, instal·lat a la zona limítrofa a la caserna de la Guàrdia Civil». «Hem decidit suspendre tots els actes després de la declaració de dol oficial», va assenyalar.