Les dades errònies sobre la velocitat del vol, aparentment per la congelació dels sensors, haurien causat l'accident de l'Antonov-148 de Saratov Airlines que es va estavellar diumenge als afores de Moscou, segons la principal hipòtesi amb la qual treballa el Comitè Interestatal d'Aviació (IAC).

El vol 6W703, que feia la ruta entre Moscou i Orsk, va caure a terra pocs minuts després d'haver-se enlairat de l'aeroport moscovita de Domodedovo. Encara que inicialment es va témer que hi hagués hagut una explosió a bord, finalment aquesta possibilitat s'ha descartat.

El Comitè va explicar en un comunicat que la informació preliminar recollida i la comparativa amb altres casos porten a «suposar» que la «situació extraordinària» esdevinguda va ser deguda a «les dades errònies sobre la velocitat del vol a les pantalles dels pilots», segons l'agència Sputnik.

Saratov Airlines, que ha suspès els vols dels Antonov-148 com a mesura de precaució, va assegurar que l'avió va ser inspeccionat abans de l'enlairament.