La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, va criticar ahir l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel pel seu viatge a Suïssa per suposadament preparar la seva estratègia de defensa davant el Suprem. «Són molt valents per declarar coses il·legals al Parlament, però quan poden se'n van i s'escapen», va comentar en declaracions als mitjans Levy, que considera que el modus operandi de Puigdemont «s'expandeix».

«Puigdemont es va escapar a Brussel·les i ara ens ha sorprès que Anna Gabriel hagi triat Suïssa, la fèiem més a Cuba», va ironitzar Levy, que va voler llançar un advertiment a l'exdiputada cupaire: «Vull dir-li que de la justícia ningú s'escapa, i per molt que intenti fugir o escapar-se haurà de retre comptes davant els tribunals de justícia espanyols per les greus irresponsabilitats que va cometre».

Levy va acusar els dirigents polítics independentistes de «traspassar la llei, trencar la democràcia i portar tots els catalans a una situació que només ha generat caos, problemes econòmics, tensió social i un gran desprestigi institucional». «No podem seguir més en aquesta situació, no podem tenir Catalunya pendent d'una persona que està fugida i que ha llogat una casa fora de Catalunya», va insistir, i va afirmar que «el candidat Puigdemont ja no existeix». «I si la resta volen seguir el seu modus operandi d'anar a altres països per eludir responsabilitats, han de tenir clar que davant la justícia espanyola abans o després hauran de respondre», va afirmar.