La UGT de Catalunya ha alertat que la bretxa salarial a Catalunya es va situar en el 23,9% el 2015, la qual cosa va suposar que les dones van cobrar de mitjana 6.568 euros menys que els homes, segons va informar divendres en un comunicat.

El sindicat va assenyalar que els homes van cobrar de mitjana 27.514 euros, i elles, 20.946 euros, mentre que en el conjunt d'Espanya la bretxa va ser del 22,9%, per la qual cosa ells van percebre 25.993 euros, i elles, 20.052.

L'informe elaborat pel sindicat remarca que el 84% de les treballadores catalanes estan ocupades en quatre sectors: serveis de restauració, personal i venda; personal tècnic i intel·lectual; personal comptable, administratiu i d'oficina, i ocupacions elementals.

La UGT va destacar que aquests sectors són els que estan pitjor remunerats i en els quals hi ha bretxa salarial més gran, en línia amb la dada que ha trobat en l'àmbit estatal: el 70% dels treballadors que cobra menys de 1.000 euros són dones.

Per al sindicat, la bretxa salarial és l'«expressió econòmica de les desigualtats entre dones i homes», i aquesta desigualtat s'ha convertit en un element estructural de l'economia i de la societat catalanes.

El sindicat va reivindicar la necessitat d'una llei de transparència salarial que obligui les empreses a fer accessibles els salaris directes i indirectes, i els criteris salarials i de promoció, en línia amb els que es van aprovar a França, Bèlgica, Alemanya i Islàndia. Per a la UGT també és necessari fer complir les lleis d'igualtat espa-nyola i catalana, i reclama que s'augmentin els recursos dedicats a la supervisió.